Media

Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken blij met verhuizing naar Dampten

 

Hoorn,

Van een moeilijk vindbaar pand in de Huesmolen naar een fris en modern gebouw aan het Dampten in Hoorn.

Esther Jeunink(l) en Soleil van de Berg(r) zijn de steun en toeverlaat van HWK.
Esther Jeunink(l) en Soleil van de Berg(r)
zijn de steun en toeverlaat van HWK.

Alle betrokkenen van Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese kerken (HWK) reageren verheugd op de verhuizing. Het Straatpastoraat van Esther Jeunink verkaste mee naar nummer zestien.

"Er zijn meer hulpverlenende instanties in dit gebouw ondergebracht. Ik hoef nu alleen maar even de gang in te lopen om een hulpvraag meteen aan te kaarten. Mooi dat we nu nog sneller kunnen schakelen om problemen op te lossen", vertelt Soleil van den Berg enthousiast over de nieuwe vestiging. De psycho-sociaal hulpverlener van HWK krijgt dagelijks te maken met vraagstukken die niet altijd in een hokje passen. "De problemen van mensen die bij ons aankloppen variëren van kleine tot zeer grote hulpvragen. We proberen deze zo snel mogelijk op te lossen, maar kijken vooral naar structurele regelingen."

Voormalig pastor Ton Heijboer is na zijn pensioen als bestuursvoorzitter actief voor de stichting. "Als pastor heb ik ervaren hoe fijn het is om mensen met schrijnende verhalen direct te kunnen helpen." Een jonge weduwe die niet alleen tot over haar oren in het verdriet zat, maar ook in de schulden, staat nog altijd op zijn netvlies. "Dankzij het netwerk van HWK is alles goed gekomen met deze mevrouw. Niemand klopt voor z'n lol bij ons aan. Het is mooi dat je een crisis kunt beslechten en mensen weer in hun eigen kracht kunt zetten."

Financiële hulp, bemiddeling bij woningnood, een overbrugging tot de registratie bij de voedselbank is gerealiseerd; HWK reikt een helpende hand. Straatpastor Esther Jeunink is er voor het luisterend oor. "De praktische hulp komt van HWK. Ik geef mensen aandacht door naar hun verhaal te luisteren."

Ontroerende, mooie en ingewikkelde levensverhalen worden aan de pastor toevertrouwd. "In veel vertellingen komt dezelfde problematiek bovendrijven. Voor mij is elk persoon uniek. Je hoort mij niet zeggen dat ik een probleem al eerder heb gehoord. Het bijzondere van mijn bestaan als straatpastor is dat ik zonder iets concreets op te lossen, wel iets voor de mensen doe."

Door de verhuizing hoopt Heijboer dat de stichting beter vindbaar is voor mensen in nood. "Het is een groot misverstand dat je bij ons alleen kunt aankloppen als gelovige. HWK is een initiatief van de rooms-katholieke Parochiële Caritas Instellingen en de PKN-diaconieën in oostelijk Westfriesland. Wij opereren zonder staatssteun. Er liggen geen kapitalen op de plank, maar we proberen altijd om iedereen, met of zonder geloofsovertuiging, te helpen."

HWK is altijd telefonisch bereikbaar: 0229 - 271684 , tussen 13.15 en 14.15 uur is er telefonisch spreekuur voor korte vragen.

Berichten uit de Media

  • 'ONZE HULP IS ER VOOR IEDEREEN' - NHD Vrijdag 20 oktober 2017

    Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken blij met verhuizing naar Dampten   Hoorn, Van een moeilijk vindbaar pand in de Huesmolen naar een fris en modern gebouw aan het Dampten in Hoorn. Esther Jeunink(l) en Soleil van de Berg(r) zijn de steun en toeverlaat van HWK. Alle betrokkenen van Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese kerken (HWK) reageren verheugd op de verhuizing. Het Straatpastoraat van Esther Jeunink verkaste mee naar nummer zestien. "Er zijn meer hulpverlenende...

    Lees meer: 'ONZE HULP IS...

  • 10 Verhalen - HWK

    Op 16 april, tijdens de jaarvergadering van de stichting, werd het boekje met verhalen uit de praktijk overhandigd aan wethouder Michiel Pijl. 

    Lees meer: 10 Verhalen -...

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button